perjantai 2. toukokuuta 2014

Kehon kuntokartoitus ynnä muuta

Vähän sairastelua ja paljon pyöräilyä 4/2014

Kuukausi uudenlaista arkea takana eikä paremmasta väliä. Treenaamaan on päästy suunnitellusti, ja sairastaakin on ehditty odotetusti. Eivät ole aikuisetkaan turvassa kun päiväkodin lapset vaihtavat pöpöjä keskenään! Viikon verran on toistaiseksi tarvinnut pysyä poissa lenkkipoluilta flunssailun ja vatsanväänteiden vuoksi. Aika kohtuullinen ensimmäinen kuukausi siis.

Pääsiäisenä oli tarkoitus ajaa huippupitkää lenkkiä, ja tarjota tytölle laatuaikaa isovanhempiensa kanssa. Kun pääsiäistä edelsi lyhyt mutta ärhäkkä oksennustauti meidän perheessä, ja pohjoisesta meille lomalle aikoneet mummo ja pappa potivat omaa nuhakuumettaan, jouduttiin suunnitelmia vähän muokkaamaan.

Ajamaan silti päästiin ja pisimmälle lenkille kertyi ajallista mittaa 2h40min; yhteensä ajoa tuli rapiat seitsemän tuntia ja reilu tunti juoksua päälle. Suunnilleen aiotunlaisesti siis, vaikka yhdistelmätreeniä tarvitsisi vielä ehkä vähän lisää. Positiivista oli varsinkin, että melkeinpä jokaisella maastolenkillä a) uskalsin yrittää ja b) selvisin jonkin pahan paikan yli. Olin ylpeää, ylpeää! Pohditutti, että paljon asiaan taitaa vaikuttaa "vain" paljon polkeminen ylipäänsä. Josko pyöräilyssä käyttökelpoisimmat lihakset alkaisi löytyä, ja voimantuoton osaisi kohdistaa ja ajoittaa tehokkaammin? Seuraavaksi yritän löytää jonkin vinkkipalstan maastopyöräilyn tekniikasta. Harkinnassa on/oli jopa Korson Kaiun järjestämä maastopyöräilykurssi, mutta ajankäytöllisistä syistä sen joudun vielä jättämään jonoon.

Töihin paluun yhteydessä ilmeni yllättäviä, kiehtovia puolia: käytännössä heti käytännössä tarjottiin mahdollisuutta kehon monipuoliseen kuntokartoitukseen. Sellaiseen tietenkin, aina kiinnostaa kropasta tehtävät analyysit! Jännittäviä tilanteita nuo testit, vaikka luulee kuinka tietävänsä, että asiat ovat hyvällä mallilla... Kuntotestin palaute kertoi monipuolista ja mukavaakin palautetta, erityisesti rasvaprosentin päivittyminen oli iloinen tieto (eräs muutaman vuoden takainen mittaus antoi tuloksen 29%). Hapenottokyvyn tulos Polarin sykemittarilla tehtynä sen sijaan jätti pienen kismityksen, josko pitäisi käydä testaamassa todellinen hapenotto maski naamalla juosten. No, tulos oli ihan hyvä nytkin, ja eihän sillä hapenottokyvyllä sinänsä merkitystä ole, jos tuloksiinsa on tyytyväinen. :) Insinööriluonne vain nostaa päätään, tai sitten perfektionismi...

Toivottavasti flunssanrippeet karisevat pian. Enää viikko aikaa ekaan seikkailustarttiin: Spring Adventure ja Multisport cup.


Kehon kuntokartoituksen päätulokset:
.Painoindeksi 20,0 (hyvä)
.Rasvaprosentti 20,2 (hyvä)
.Kestävyyskunto 46ml/kg/min (hyvin hyvä, kuntoluokka 6/7)
.Puristusvoima 36kg (keskimääräinen, kuntoluokka 3/5)
.Liikunta-aktiivisuus 4/4
.Lihaksen osuus painosta 43,5% (lihas/rasva-arvio hyvä, kuntoluokka 4/5)


Ja mielenkiintoiset:
Perusaineenvaihdunta 1314kcal
Kokonaisenergian kulutus (ilman liikuntaa) 2024kcal.


Testin tekijä: Fitpoint Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?